Thom Hector

Oefentherapeut Mensendieck


Mijn naam is Thom Hector. Sinds 2016 werk ik als zelfstandig oefentherapeut Mensendieck in de praktijk Oefentherapie Davidse. Daarnaast geef ik ook therapie in mijn eigen praktijk Hector Oefentherapie. Direct na mijn opleiding ben ik gestart met therapie geven. Ik richt mij voornamelijk op houdingsproblematiek, nek- en schouderklachten, lage rugklachten, chronische pijn, SI-klachten en ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Goes / Zierikzee

Naast de opleiding Oefentherapie Mensendieck, heb ik een minor psychosomatische hulpverlening in Leiden gevolgd. Ik heb hier verschillende ontspanningstechnieken geleerd. Deze technieken gebruik je om bewust te worden wanneer er spanning wordt opgebouwd in je lichaam en hoe je dit weer kan ontspannen.

Naast mijn werk als oefentherapeut, heb ik 2 jaar personal training lessen gegeven op fitnesscentrum Fitplus in Bergen op Zoom. Ik begeleid de cliënten om hun lichaam te versterken en zo functioneel mogelijk te kunnen bewegen, afhankelijk van de doelstelling.

De oefentherapeut richt zich naast houding, ook op vele andere aspecten van het lichaam. Het rekken van een spier of mobiliseren van een gewricht is hier een voorbeeld van. Dit kan alleen worden bereikt wanneer mensen openstaan voor het oefenen, begrijpen waarom de oefeningen goed zijn en dit ook kunnen volhouden. Kortom, de persoon wordt zijn of haar eigen therapeut of coach. Dit vind ik een mooi aspect aan het vak dat ik geef. Naast het verminderen van klachten aan het lichaam, wordt er ook veel gewerkt aan het gedrag van een individu.

Mijn uitdaging bij iedere patiënt is om hem of haar zo te begeleiden dat hij of zij precies weet welke bewegingen er moeten worden aangepast, om klachten te verminderen of te voorkomen. De persoon neemt de coachende rol over van de therapeut naar zijn of haar dagelijks leven.