Chronische Pijn

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben pijn. Bij twee miljoen mensen bestaat deze pijn langer dan een jaar, de pijn is chronisch geworden. Factoren op lichamelijk, psychisch en sociaal-maatschappelijk gebied spelen een belangrijke rol en kunnen de dagelijkse activiteiten aanzienlijk beïnvloeden.

Binnen deze praktijk werken oefentherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijn. Er wordt al vele jaren intensief samengewerkt met de pijnartsen en overige specialisten uit het ADRZ op het gebied van chronische pijn.

Naast de gespecialiseerde oefentherapie is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het zelfmanagementtraject Activos.

 

 Activos

Activos geeft pijneducatie en training omtrent chronische pijn. Het doel is door middel van voorlichting en lichamelijke vaardigheidstraining te leren hoe u zelf meer controle over uw pijn kunt krijgen, u wordt zelfmanager!

Centraal staat het bereiken van uw persoonlijke doelen. Deze zijn voor iedereen anders en kunnen liggen op het gebied van privé, werk, hobby, sport, etc.

Met behulp van myofeedback en oefeningen leert u meer grip op uw lichaam te krijgen, zodat u het gebied rond de pijn beter leert ontspannen en andere spieren bewust kunt aanspannen.

Samen met vakspecialist chronische pijn Anja Wijdemans wordt er een interactieve cursus gegeven die gericht is op het grip krijgen op uw pijn en het optimaliseren van uw houding- en bewegingsmogelijkheden. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan de invloed die de pijn in uw sociaal-maatschappelijke leven heeft en wat u en anderen er aan kunnen doen. Deze cursus bestaat uit 6 lessen.

Meer informatie: www.activos.nl