Judith Dominicus

Oefentherapeut Cesar


Mijn naam is Judith Dominicus. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de opleiding oefentherapie Cesar en direct daarna gestart met werken als oefentherapeut. Ik werk zowel in Goes als in Zierikzee in de praktijk Oefentherapie Davidse.

Goes / Zierikzee

Vrij snel ben ik begonnen met het geven van de prenatale cursussen en de postnatale cursussen van ZwangerTotaal en het individueel behandelen van zwangeren. Al tijdens de opleiding ging mijn interesse uit naar deze doelgroep en ik heb me dan ook vol enthousiasme gestort op de nascholingen op het gebied van bekkenpijn en bekkenbodemklachten. Inmiddels ben ik ook werkzaam in Yerseke en geef ook daar de ZwangerTotaal cursus en begeleid ik zwangeren, pas bevallen vrouwen en mensen met bekkenpijn en bekkenbodemklachten. Naast de nascholingen op het gebied van het bekken en de bekkenbodem heb ik ook nascholingen gevolgd voor het behandelen van rugklachten en nekschouderklachten, massage en coaching.

Het mooie aan oefentherapie vind ik dat je vaak met kleine veranderingen al een groot verschil kunt maken in hoe iemand het bewegingsapparaat efficiënt belast in het dagelijks leven.
Pijnklachten en beperkingen zijn veelal met kleine aanpassingen en wat kennis over het bewegingsapparaat heel goed te beïnvloeden.
Ik vind het dan ook erg leuk en uitdagend om de mensen die ik in de praktijk behandel te coachen naar een voor hem of haar zo prettig mogelijke manier van bewegen.

Met name bij zwangeren zie ik een groot verschil wanneer ze hun lichaam beter begrijpen en weten hoe ze dit op de juiste wijze kunnen belasten. Voor mij ligt er iedere keer weer een mooie uitdaging om de zwangerschap en het herstellen hiervan zo gemakkelijk mogelijk te maken.