Janine Davidse

Janine Davidse

Oefentherapeut Mensendieck


Mijn naam is Janine Davidse. Ik ben in 1997 afgestudeerd. Na het behalen van mijn diploma ben ik een praktijk gestart in Borssele.

Goes / Zierikzee

info@oefentherapiedavidse.nl

06-22847024

In 2000 heb ik in Goes een praktijk overgenomen en inmiddels ook twee vestigingen gestart in Zierikzee en in Yerseke (BekkenTotaal en ZwangerTotaal).

In 1999 heb ik de opleiding voor bedrijfsoefentherapie afgerond en Bedrijf in Beweging opgericht. Het regelmatig trainen van mensen op de werkvloer binnen verschillende bedrijven is een mooie afwisseling met het werken in de oefentherapiepraktijk.

In 2009 heb ik samen met collega-oefentherapeut Mariëlla Oosthoek het groepsprogramma ZwangerTotaal ontwikkeld. Het geeft veel voldoening om te zien hoe snel zwangeren met een paar gerichte oefeningen en adviezen de bekkenklachten weer de baas kunnen zijn. In 2014 heb ik mijn registratie als bekkenoefentherapeut+ behaald.

Samen met het team van collega’s binnen de praktijk streven we er naar om de patiënten de beste zorg te leveren, waarbij de klacht verminderen een belangrijk doel is, maar waarbij het verbeteren van kwaliteit van leven nog meer voorop staat. Deze visie wordt ook gebruikt in het behandelen van patiënten met chronische pijn, een doelgroep die echt mijn hart heeft geraakt.

Daarom heb ik in de afgelopen jaren samen met Anja Wijdemans, vakspecialist chronische pijn Activos Pijneducatie & Training opgericht. Samen met een gespecialiseerd team op het gebied van pijnbehandeling en bewegingstherapie helpen we de patiënt om de pijnklachten sneller, beter en op actieve wijze aan te pakken. De patiënt krijgt tools in handen om beter om te leren gaan met de klacht en weer grip op de pijn te krijgen.

Al het bovenstaande geeft mij enorm veel voldoening in het beoefenen van mijn vak en hop deze passie nog lang te mogen blijven volhouden!