Chandra Goedegebure

Chandra Goedegebure

Oefentherapeut Cesar


Mijn naam is Chandra Goedegebure. Toen ik nog op de middelbare school zat wist ik altijd al dat ik iets in de zorg wilde gaan doen maar lange tijd wist ik niet wat. Tot ik op een open dag in aanraking kwam met de opleiding oefentherapie Cesar, de combinatie van zorg en bewegen trok mij erg.

Goes

In 1997 ben ik afgestudeerd aan deze opleiding en heb als ZZP-er en zelfstandige in verschillende praktijken gewerkt. Momenteel werk ik in mijn eigen praktijk in Burgh-Haamstede en sinds ongeveer 7 jaar in Goes in de praktijk van Oefentherapie Davidse. Een oefentherapeut is all round en kan vele klachten behandelen. Door nascholingen liggen mijn specialisaties bij: SI-klachten, adem en ontspanning, hoofdpijn en chronische pijn. Samen met Janine Davidse en Anja Wijdemans verzorg ik het Activos zelfmanagementprogramma voor mensen met chronische pijn.

Vooral de ontwikkelingen in de kennis van pijn en pijnbeleving vind ik zeer interessant. Als oefentherapeuten hebben we altijd oog gehad voor meer factoren dan alleen de klacht. Maar door de nieuwste kennis en ontwikkelingen op het gebied van chronische pijn kunnen we deze klachten nog effectiever aanpakken. Het mag niet zo zijn dat iemand door zijn pijnklachten ernstig beperkt wordt in zijn dagelijks leven, het is zoeken naar een balans waarbij niet alleen de verplichte dingen worden gedaan, maar juist ook de leuke dingen kunnen blijven doen. Mijn speerpunt is dan ook dat we niet te snel leuke dingen op moeten geven, maar samen met de patiënt op zoek gaan naar mogelijkheden/ oplossingen hoe deze dingen toch volgehouden kunnen worden, al is het soms op een iets aangepaste manier. Dit geldt zeker ook voor sporten. De basis van oefentherapie; houdingsverbetering, blijft voor mij erg belangrijk. Alleen al met het bewust worden van je eigen houding en bewegingen kunnen veel klachten verholpen worden. De combinatie met het bovenstaande maakt dat wij als oefentherapeuten echte specialisten zijn in het aanpakken van klachten!