Bekkenpijn

Het bekken is vanwege de centrale ligging een belangrijk onderdeel in ons lichaam. Alle krachten (o.a. vooroverbuigen, op 1 been staan, een arm uitstrekken) lopen via het bekken, het moet dus een sterk element zijn om goed te kunnen bewegen. Het is de basis van de rug en tegelijkertijd beschermt het de organen die in de buikholte liggen. Pijnklachten rondom het bekken of bekkenbodemklachten zijn daardoor erg bepalend voor de belastbaarheid van het lichaam en kunnen het dagelijks leven hinderlijk beperken.

Bekkenpijn

Symptomen van bekkenpijn uiten zich op verschillende manieren; het geeft pijn in onderrug, liezen, schaambeen of bilstreek. Soms geeft het uitstralende pijn naar een been en kan het pijn geven bij asymmetrische bewegingen zoals lopen, traplopen, staand sokken aantrekken, in en uit de auto en omdraaien in bed.

Bekkenstabiliserende oefeningen kunnen u helpen deze klachten te verhelpen en geven u duidelijk inzicht om er zelf ook op langere termijn de klachten te verhelpen. BekkenTotaal kan voor u een oefenprogramma op maat maken en adviseert u in het bewegen in het dagelijks leven.

U wordt behandeld door een geregistreerd bekkenoefentherapeut +, tevens geregistreerd als BekkenTotaal-therapeut (www.bekkentotaal.nl)